logonew  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΝ.  MΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  -  ΘΡΑΚΗΣ    logonew
28,0,0,50,2
600,600,60,1,5000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του Ν. Ξάνθης
Πόρτο Λάγος - Ξάνθη
zoom
Προστατευόμενο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς - Έβρος
zoom
Γύπας στο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς Γύπας - Έβρος
zoom
Το δέλτα του ποταμού Έβρου στο Ν. Έβρου
Δέλτα Έβρου
zoom
Βάθρα στο νησί της Σαμοθράκης
Βάθρα - Σαμοθράκη
zoom
Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη στο Ν. Ξάνθης
Καταρράκτης Λειβαδίτη - Ξάνθη
zoom
Μαιανδρισμοί ποταμού Νέστου στο Ν. Ξάνθης
Ποταμός Νέστος - Ξάνθη
zoom
Παραλία Αλυκής στο νησί της Θάσου
Αλυκή - Θάσος
zoom
Καταρράκτες Αγ. Βαρβάρας στο Ν. Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό στο Ν. Δράμας
Φαλακρό - Δράμα
zoom
Πλατανόβρυση στο Ν. Δράμας
Πλατανόβρυση - Δράμα
zoom
Αρχαίο ιερό στο νησί της Σαμοθράκης
Ιερό - Σαμοθράκη
zoom
Βυζαντινή γέφυρα στο Ν. Ξάνθης
Βυζαντινή γέφυρα - Ξάνθη
zoom
Μνημείο αποστόλου Παύλου στο Ν. Καβάλας
Απόστολος Παύλος - Καβάλα
zoom
Αρχαίο θέατρο στο νησί της Θάσου
Αρχαίο θέατρο - Θάσος
zoom
Εσωτερικό από το σπήλαιο Αγγίτη στο Ν. Δράμας
Σπήλαιο Αγγίτη - Δράμα
zoom
Ο φάρος στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης
Φάρος - Αλεξανδρούπολη
zoom
Άποψη της Χώρας στο νησί της Σαμοθράκης
Χώρα - Σαμοθράκη
zoom
Άποψη κεντρικής πλατείας στην πόλη της Κομοτηνής
Κεντρική πλατεία - Ροδόπη
zoom
Άποψη της παλιάς πόλης της Ξάνθης
Παλιά πόλη - Ξάνθη
zoom
Άποψη από το λιμάνι στην πόλη της Καβάλας
Λιμάνι - Καβάλα
zoom
Αγ. Βαρβάρα στην πόλη της Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης
Αρχαίο θέατρο - Ροδόπη
zoom
Γέφυρα ποταμού Κομψάτου στο Ν. Ροδόπης
Γέφυρα Κομψάτου - Ροδόπη
zoom
Αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο Ν. Καβάλας
Θέατρο Φιλίππων - Καβάλα
zoom
Εκτύπωση

«Ολοκληρώθηκε η Διήμερη Συνάντηση του Διασυνοριακού Δικτύου του GIMMIE SHELTER». «Περιφερειάρχης: Να στοχοποιήσουμε ειδικά τα κοινωνικά ελλείμματα»

Κομοτηνή 01.11.2015 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διήμερη Συνάντηση του Διασυνοριακού Δικτύου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου ‘’GIMMIE SHELTER’’ / Joint Strategy for the social protections of vulnerable social groups / Κοινή στρατηγική κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων» του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013.
Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ στο ξενοδοχείο Κούρος στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε «Τεχνική Συνάντηση του Διασυνοριακού Δικτύου για τους εμπλεκόμενους φορείς- Συζήτηση για τη λειτουργία του Δικτύου».
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 10.00πμ στο Ξενοδοχείο Z Palace στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε «Ανοιχτή Εκδήλωση του Διασυνοριακού Δικτύου για παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα του έργου και ενδιαφέρουσες ομιλίες και καλές πρακτικές σχετικά με την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο οποίος τόνισε: «Είναι κοινή μας υποχρέωση και ευθύνη σε περίοδο βαθιάς κρίσης να εξαλειφθούν οι γκρίζες ζώνες φτώχειας, ανεργίας, ανέχειας και πείνας. Το πρόγραμμα ‘’GIMMIE SHELTER’’ για την προστασία των παιδιών στα φανάρια, των ατόμων τρίτης ηλικίας και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων σημείωσε επιτυχία. Πρόθεση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι να συνεχισθεί, να στοχοποιηθούν ειδικά κοινωνικά φαινόμενα κρυμμένα στις πτυχές της κοινωνίας, όπως η αναζήτηση τροφής από τους κάδους, η προστασία των ατόμων τρίτης ηλικίας με δυσκολία πρόσβασης στις κοινωνικές υποδομές, τα άτομα που παρουσιάζουν δυσκολίες στην παροχή κοινωνικής προστασίας, και γενικότερα τα κοινωνικά ελλείμματα, συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα προγράμματα».
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης οι κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, και κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Unicef Ελλάδος κ. Ηλίας Λυμπέρης. Την έναρξη τον ομιλιών σήμανε ο κ. Λάμπρος Τσούργιαννης, ο οποίος παρουσίασε το σύνολο του έργου στους παρευρισκόμενους ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Σμόλιαν, κ. Adrian Petrov, παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Διοίκηση του Σμόλιαν στο πλαίσιο του έργου. Η Ψυχολόγος και Αντιπρόσωπος του Δ.Σ. «Η ΣΤΗΡΙΞΗ», κα Κυριακή Αλατζά μίλησε για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και το Δίκτυο Εθελοντών παρουσιάζοντας την πορεία, την εξέλιξη του έργου και τα αποτελέσματά του. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κοινό παρακολούθησε την ομιλία τα κ. Μαριάννας Κολοβού, Εκπροσώπου της «ΑΡΣΙΣ» με τίτλο «Επείγουσα και προσωρινή φιλοξενία των ανηλίκων σε κίνδυνο».
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση της Μελέτης για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη από τον κ. Δήμο Ισπικούδη, Τοπικό Συντονιστή για το έργο εκ μέρους της Καραθεοδωρή Α.Ε. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση του έργου της Ένωσης Κυριών Δράμας, από την Πρόεδρο κα Αλίκη Τσιαμούρα με θέμα «Ένωση Κυριών Δράμας: Μια κυψέλη προσφοράς και ανθρωπιάς». Στη συνέχεια ακολούθησε άλλη μια ενδιαφέρουσα ομιλία από την κα Μαργαρίτα Κελεσή, Ψυχολόγο και Διευθύντρια Υπηρεσιών Εθνικού Κέντρου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η πολιτική του ΕΚΚΑ σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες».
Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, συντονιστής της οποίας ήταν ο κ. Χρήστος Πάρτσιας, Στέλεχος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΑΜΘ., και η οποία αποσκοπούσε στον εντοπισμό τοπικών αναγκών κοινωνική πρόνοιας και συζήτηση επί της προετοιμασίας υποβολής νέων προτάσεων στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 του Διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Βουλγαρία. Επίσης παρουσιάστηκε, από τον κ. Σταύρο Αμοιρά, Task Manager του Δικτύου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Διασυνοριακού Δικτύου Συνεργασίας GIMMIE SHELTER ως Καινοτόμο Εργαλείο Κοινωνικής Μέριμνας και ακολούθησε συζήτηση για τις δυνατότητες κεφαλαιοποίησης του.
Το έργο “GIMMIE SHELTER” χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Σημείωση για τον εκδότη
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ/νση: Γ. Κακουλίδου 1 - 69100 Κομοτηνή
Τηλ.: 25313 - 52150
E-mail: : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

NEXT COM
Βερόνικα Μπουρνάκα
Χαντέλη και Μπάρκα, 45221, Ιωάννινα
Τ: 22651029600
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταχ. Διεύθυνση : Κακουλίδου 1, 69100
Τηλ. Γραφείο Περιφερειάρχη: 2531352101

Σας αρέσει η σελίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης;

Πάρα πολύ - 31.7%
Πολύ - 22.1%
Λίγο - 16.3%
Καθόλου - 29.8%

Σύνολο ψήφων: 104
The voting for this poll has ended on: Δεκεμβρίου 31, 2014