logonew  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΝ.  MΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  -  ΘΡΑΚΗΣ    logonew
28,0,0,50,2
600,600,60,1,5000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του Ν. Ξάνθης
Πόρτο Λάγος - Ξάνθη
zoom
Προστατευόμενο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς - Έβρος
zoom
Γύπας στο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς Γύπας - Έβρος
zoom
Το δέλτα του ποταμού Έβρου στο Ν. Έβρου
Δέλτα Έβρου
zoom
Βάθρα στο νησί της Σαμοθράκης
Βάθρα - Σαμοθράκη
zoom
Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη στο Ν. Ξάνθης
Καταρράκτης Λειβαδίτη - Ξάνθη
zoom
Μαιανδρισμοί ποταμού Νέστου στο Ν. Ξάνθης
Ποταμός Νέστος - Ξάνθη
zoom
Παραλία Αλυκής στο νησί της Θάσου
Αλυκή - Θάσος
zoom
Καταρράκτες Αγ. Βαρβάρας στο Ν. Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό στο Ν. Δράμας
Φαλακρό - Δράμα
zoom
Πλατανόβρυση στο Ν. Δράμας
Πλατανόβρυση - Δράμα
zoom
Αρχαίο ιερό στο νησί της Σαμοθράκης
Ιερό - Σαμοθράκη
zoom
Βυζαντινή γέφυρα στο Ν. Ξάνθης
Βυζαντινή γέφυρα - Ξάνθη
zoom
Μνημείο αποστόλου Παύλου στο Ν. Καβάλας
Απόστολος Παύλος - Καβάλα
zoom
Αρχαίο θέατρο στο νησί της Θάσου
Αρχαίο θέατρο - Θάσος
zoom
Εσωτερικό από το σπήλαιο Αγγίτη στο Ν. Δράμας
Σπήλαιο Αγγίτη - Δράμα
zoom
Ο φάρος στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης
Φάρος - Αλεξανδρούπολη
zoom
Άποψη της Χώρας στο νησί της Σαμοθράκης
Χώρα - Σαμοθράκη
zoom
Άποψη κεντρικής πλατείας στην πόλη της Κομοτηνής
Κεντρική πλατεία - Ροδόπη
zoom
Άποψη της παλιάς πόλης της Ξάνθης
Παλιά πόλη - Ξάνθη
zoom
Άποψη από το λιμάνι στην πόλη της Καβάλας
Λιμάνι - Καβάλα
zoom
Αγ. Βαρβάρα στην πόλη της Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης
Αρχαίο θέατρο - Ροδόπη
zoom
Γέφυρα ποταμού Κομψάτου στο Ν. Ροδόπης
Γέφυρα Κομψάτου - Ροδόπη
zoom
Αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο Ν. Καβάλας
Θέατρο Φιλίππων - Καβάλα
zoom
Εκτύπωση

Πολύωρη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τουρκικής πλευράς στην Αδριανούπολη για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας

 

Πραγματοποιήθηκε χθες (12/3/2015) στην Αδριανούπολη της Τουρκίας πολύωρη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη, επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Νομάρχη Αδριανούπολης, επικεφαλή τουρκικής αντιπροσωπείας για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας.
Συγκεκριμένα:
1) Αντιπλημμυρική προστασία Έβρου.
α. Κατά την διαβούλευση υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών, ότι πρέπει να δρομολογηθεί η διαδικασία καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Έβρου, για την διευκόλυνση της ροής των υδάτων και την αποφυγή των καταστροφών.

β. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε, κατά την διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, να υπάρξει διαρκές, ευέλικτο και αμοιβαίο σύστημα ταχείας ενημέρωσης και άμεσης συνεργασίας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρότεινε μέλη για την αντίστοιχη επιτροπή.

γ. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει για όλο το μήκος του ποταμού Έβρου ένα ψηφιακό πρόγραμμα το EVROS FORECAST με στόχο την σύνταξη πλημμυρικών χαρτών, εκατέρωθεν των δύο χωρών, για διάφορα σενάρια πλημμύρας ανάλογα με τις αντίστοιχες παροχές, ώστε να γίνεται πρόληψη. Το σύστημα αυτό προτίθεται να το υλοποιήσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

δ. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε να εγκατασταθεί σύστημα έγκαιρης αμοιβαίας πληροφόρησης και προειδοποίησης πλημμυρικών κινδύνων για την άμεση ενημέρωση του μεγέθους των παροχών και του χρόνου άφιξης της ποσότητας των υδάτων ανά κρίσιμο σημείο.

ε. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε, αναφορικά με τα συστήματα μέτρησης στάθμης ύδατος, η μέτρηση να γίνεται σε απόλυτα υψόμετρα από την θάλασσα συγκρίσιμα με τις αντίστοιχες στάθμες στέψης αναχωμάτων.

στ. Ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει ενημέρωση των τεχνικών εκπροσώπων μας σχετικά με την μελέτη κατασκευής από την Τουρκία ενός καναλιού εκτόνωσης υδάτων στην περιοχή του Κάραγατς.

2. Συντονισμός στην παρέβρια καταπολέμηση κουνουπιών.
Συμφωνήθηκε ταυτόχρονη και από κοινού πραγματοποίηση ψεκασμών, στις ίδιες περιοχές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών και ανταλλαγή στοιχείων με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για άμεση ενημέρωση.

3. Ζωονόσοι και ανάσχεση τους στα σύνορα..
α. Συμφωνήθηκε η σύσταση αμοιβαίου διαρκούς μηχανισμού ενημέρωσης της εξέλιξης των ζωονόσων και συνεργασία με στόχο ώστε να μπορέσουμε λόγω της διασυνοριακής περιοχής να περιορίσουμε την μετάδοση τους.

β. Να γίνεται εντατικός έλεγχος των παράνομων μετακινήσεων ζώων και ανάπτυξη δράσεων που θα στοχεύει σε αυτά που είναι φορείς των νοσημάτων και επειδή η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα των εμβολιασμών ενώ εμείς όχι προτείνουμε τη χρηματοδότηση του εμβολιασμού στην Τουρκία και στην περιοχή της Αδριανούπολης μέσω κοινού προγράμματος από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: "Ευχαριστούμε για την φιλοξενία την τουρκική πλευρά. Επιβάλλεται να συνεργαστούμε στο επίπεδο που δεν θίγονται κεντρικές πολιτικές, με αυτονόητη τήρηση των θεσμικών ρόλων του διοικητικού μας συστήματος, για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας και δημιουργούν καταστροφές και ζημίες. Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και έχουμε ήδη αποτελέσματα."
Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Μουσταφά Κατρατζή, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Λουκάς Γεωργίου, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου, κ. Νικόλαος Κωττούλας, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου, κα. Χριστίνα Μαυράκη, ο Προϊστάμενος ΕΥΔΕ Υδραυλικών Υποδομών, Τμήμα Κατασκευών Έργων Έβρου, κ.Γιώργος Τσεσμελής, ο Υπάλληλος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Xρήστος Παπαποστόλου , η Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, κα. Χαμητίδου Μαρία.

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ταχ. Διεύθυνση : Κακουλίδου 1, 69100
Τηλ. Γραφείο Περιφερειάρχη: 2531352101

Σας αρέσει η σελίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης;

Πάρα πολύ - 31.7%
Πολύ - 22.1%
Λίγο - 16.3%
Καθόλου - 29.8%

Σύνολο ψήφων: 104
The voting for this poll has ended on: Δεκεμβρίου 31, 2014