logonew  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΝ.  MΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  -  ΘΡΑΚΗΣ    logonew
28,0,0,50,2
600,600,60,1,5000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του Ν. Ξάνθης
Πόρτο Λάγος - Ξάνθη
zoom
Προστατευόμενο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς - Έβρος
zoom
Γύπας στο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς Γύπας - Έβρος
zoom
Το δέλτα του ποταμού Έβρου στο Ν. Έβρου
Δέλτα Έβρου
zoom
Βάθρα στο νησί της Σαμοθράκης
Βάθρα - Σαμοθράκη
zoom
Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη στο Ν. Ξάνθης
Καταρράκτης Λειβαδίτη - Ξάνθη
zoom
Μαιανδρισμοί ποταμού Νέστου στο Ν. Ξάνθης
Ποταμός Νέστος - Ξάνθη
zoom
Παραλία Αλυκής στο νησί της Θάσου
Αλυκή - Θάσος
zoom
Καταρράκτες Αγ. Βαρβάρας στο Ν. Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό στο Ν. Δράμας
Φαλακρό - Δράμα
zoom
Πλατανόβρυση στο Ν. Δράμας
Πλατανόβρυση - Δράμα
zoom
Αρχαίο ιερό στο νησί της Σαμοθράκης
Ιερό - Σαμοθράκη
zoom
Βυζαντινή γέφυρα στο Ν. Ξάνθης
Βυζαντινή γέφυρα - Ξάνθη
zoom
Μνημείο αποστόλου Παύλου στο Ν. Καβάλας
Απόστολος Παύλος - Καβάλα
zoom
Αρχαίο θέατρο στο νησί της Θάσου
Αρχαίο θέατρο - Θάσος
zoom
Εσωτερικό από το σπήλαιο Αγγίτη στο Ν. Δράμας
Σπήλαιο Αγγίτη - Δράμα
zoom
Ο φάρος στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης
Φάρος - Αλεξανδρούπολη
zoom
Άποψη της Χώρας στο νησί της Σαμοθράκης
Χώρα - Σαμοθράκη
zoom
Άποψη κεντρικής πλατείας στην πόλη της Κομοτηνής
Κεντρική πλατεία - Ροδόπη
zoom
Άποψη της παλιάς πόλης της Ξάνθης
Παλιά πόλη - Ξάνθη
zoom
Άποψη από το λιμάνι στην πόλη της Καβάλας
Λιμάνι - Καβάλα
zoom
Αγ. Βαρβάρα στην πόλη της Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης
Αρχαίο θέατρο - Ροδόπη
zoom
Γέφυρα ποταμού Κομψάτου στο Ν. Ροδόπης
Γέφυρα Κομψάτου - Ροδόπη
zoom
Αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο Ν. Καβάλας
Θέατρο Φιλίππων - Καβάλα
zoom
Εκτύπωση

Νέες προοπτικές συνεργασιών ανοίγει η συνοριακή διάβαση Νυμφαία – Μακάζα

Νέους δρόμους, νέες προοπτικές και νέες συνεργασίες ανοίγει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη νέα συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα, που δόθηκε στην κυκλοφορία την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013.

«Η σημερινή μέρα είναι ιστορική, καθώς ένα όραμα δεκαετιών για την Ροδόπη παίρνει σάρκα και οστά. Ο κάθετος άξονας που θα διασυνδέει την Ροδόπη, την Περιφέρεια με την ενδοχώρα της Βαλκανικής δίνεται πλέον στην κυκλοφορία. Σήμερα σε αυτό το σημείο η νέα γεωοικονομία συναντά την ιστορία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων του μεθοριακού σταθμού.

Ο κ. Γιαννακίδης μαζί με τον ομόλογο του, του Κίρτζαλι Μπίσερ Νικόλωφ, έδωσαν επίσημα σε κυκλοφορία το κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» Παρασκευάς Σαββαΐδης, οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι Αντιπεριφερειάρχες της ΑΜ-Θ, Έλληνες και Βούλγαροι δήμαρχοι, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Την πεποίθηση του ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποκτά ταυτότητα και διεθνή αναγνωρισιμότητα, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος τόνισε πως η περιοχή δυναμώνει μέσα από τα λιμάνια, τις οδικές υποδομές, τον σιδηρόδρομο και τα αεροδρόμια της. Παράλληλα επεσήμανε πως οι δύο λαοί πρέπει να δούνε την συγκεκριμένη διάνοιξη, ως δρόμο ευκαιριών, συνεργασιών, νέων προοπτικών και κάλεσε τους Βούλγαρους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές και την φιλοξενία της Ροδόπης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ως μια σημαντική μέρα για τη Θράκη, χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας και τόνισε πως η περιοχή έχει τα εχέγγυα να γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά «παραδίδουμε σε κυκλοφορία τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, από Κομοτηνή έως τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ο οποίος σε συνδυασμό με το αντίστοιχο έργο που έχει κατασκευαστεί από τη Βουλγαρία θα αυξήσει σημαντικά τον τουρισμό και τις εμπορικές συναλλαγές στην περιοχή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναφερόμαστε σε ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανήκει στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. Οφείλουμε όλοι να ενεργήσουμε με τρόπο ο οποίος θα επιτρέψει η Θράκη να γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Εμείς στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κτίζουμε τα θεμέλια αυτής της προοπτικής».

Μετά τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού, εφεξής, υπάρχουν έξι οργανωμένα μεθοριακά περάσματα, σε Προμαχώνα Σερρών, Εξοχή Δράμας, Θέρμες Ξάνθης, Νυμφαία Ροδόπης, Κυπρίνο και Ορμένιο Έβρου, όπου εξυπηρετούν τη μετακίνηση ανθρώπων και διακίνηση αγαθών ανάμεσα στις δύο χώρες και ενώνουν τη Βόρεια Ελλάδα με τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας – Μακάζα, επιτρέπεται να διέρχονται, επί του παρόντος, μόνον επιβατικά οχήματα και minibus μέχρι 9 θέσεων, καθώς και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους.

Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι είναι: Κομοτηνή – Διασταύρωση Κικιδίου – Ανάχωμα – Διασταύρωση Καρυδιάς – Διασταύρωση Τυχηρού.

Ταχ. Διεύθυνση : Κακουλίδου 1, 69100
Τηλ. Γραφείο Περιφερειάρχη: 2531352101

Σας αρέσει η σελίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης;

Πάρα πολύ - 31.7%
Πολύ - 22.1%
Λίγο - 16.3%
Καθόλου - 29.8%

Σύνολο ψήφων: 104
The voting for this poll has ended on: Δεκεμβρίου 31, 2014